masaža himalajskim kamenjem, alpha et omega, eterična ulja, beauty&fit,kontakt, alpha et omega, dlanovi, tretman, rezervacija, dobojska 28, povoljna masaža zagreb, trešnjevka

Osjetilo mirisa uvelike utječe na naše raspoloženje, te stanje duha i tijela. Sjetite se sami koliko se bolje osjećamo kad izađemo iz svojih domova ili radnih mjesta i udahnemo svjež i mirisan zrak. Zato je aromaterapija odličan tretman za postizanje dobrog raspoloženja. Radi se o vrsti terapije gdje se koriste eterična ulja i razni biljni pripravci  za liječenje i prevenciju različitih tegoba i bolesti.  Poznato nam je svima koliko je naša priroda ljekovita ako ju znamo iskoristiti na pravi način, a pravi dokaz tome su eterična ulja. To su esencijalna ulja bogata hranjivim sastojcima koje možemo dobiti iz različitih dijelova biljaka: cvjetova, latica, plodova, korijena, listova, sjemena ili od čitave biljke. Ulja se mogu koristiti za masažu, stavljati u kupke ili za inhalaciju. Na koji god način da ih koristimo imaju povoljan utjecaj na naš organizam. Svatko od nas ima svoj omiljeni miris, miris koji nas podsjeća na sretne trenutke, miris koji nas vraća u djetinjstvo ili nas jednostavno podsjeća na dragu osobu. Aromaterapijom postiže se relaksacija čitavog tijela i duha. Miris eteričnih ulja povoljno utječe na receptore u mozgu, oslobađa nas stresa i napetosti. Najčešće se primjenjuje kroz masažu. Koriste se pažljivo odabrana ulja prema klijentovim željama i potrebama, i posebna pozornos posvećuje se dijelovima tijela koji su najnapetiji i najbolniji. Ulja duboko prodiru u kožu, a masažom i zagrijavanjem postiže se osjećaj ugode. U isto vrijeme opušta se i naš živčani sustav udisanjem mirisa. Zagrijavanje bolnog područja potiče širenje krvnih žila koje poboljšavaju protok krvi i ubrzavaju iscjeljivanje. Osim toga, masažom se potiče rad limfnog sustava te tijelo oslobađa toksina. Važno je napomenuti da aromaterapija nije zamjena za klasičnu medicinu. Može nam poboljšati opće mentalno i tjelesno zdravlje, ali nikako nije lijek za ozbiljne bolesti. U kombinaciji sa konvencionalnim metodama liječenja može uvelike pomoći jer nema nuspojava i nije štetna. Ako ju primjenjujemo sami za neke lakše ozljede i tegobe tada je djelotvoran oblik liječenja, dok se za neke ozbiljne probleme ipak treba obratiti stručnjacima. Zbog svojih umirujućih djelovanja, aromaterapija se posebno koristi kao pomoć u liječenju tjeskobe i depresije. Već smo spomenuli da se eterična ulja mogu koristiti u tretmanima masaže. Osim toga, koristimo ih i za njegu kože i kose, u obliku sprejeva, raspršivaća ili mirisnih svijeća.

Vrlo su učinkovita kod dermatoloških problema, ali i kod dišnih i probavnih smetnji. Zahvaljujući prirodi i stručnjacima, danas na tržištu postoji stotine vrsta esencijalnih ulja, od kojih svako ima neku namjenu.  Ako posjetite stručnog aromaterapeuta, on će prema vašim tegobama upotrijebiti ulje koje vama najviše odgovara kako bi se problem otklonio. Sva ulja se ne smiju i ne mogu koristiti za sve tegobe, zato je potrebno da aromaterapeut raspolaže širokom paletom znanja o namjeni i učinku određenog ulja. Mnogim biljnim preparatima dokazano je ljekovito djelovanje, a neki od njih su i sastojci lijekova klasične medicine. Kod aromaterapijske masaže većinom se masira cijelo tijelo, iako se može posvetiti i dijelovima tijela gdje postoji određeni problem.  Kombinira se više tehnika masaže, a rezultate možete osjetiti odmah nakon tretmana. Aromaterapijsku masažu potrebno je prepustiti rukama stručnjaka, a nikako ju ne biste trebali primjenjivati sami ukoliko imate jedan od ovih problema: problemi sa srcem, epilepsija, otvorene rane i prijelomi, kožne bolesti, visok tlak itd.
Bilo da aromaterapiju koristite kao bijeg od svakodnevnice u udobnosti vlastitog doma, ili kao tretman u salonu za rješavanje zdravstvenih tegoba, svakako će povoljno utjecati na vaše tijelo i duh. Oživite svoje emocije, relaksirajte svoj organizam i budite zdravi i zadovoljni sobom.