PRP-like Therapy –  alternativa klasičnim invazivnim tretmanima krvnom plazmom (vampirski tretman)

Tragovima koraka regenerativne medicine

Tijekom godina medicina i kozmetologija postigli su značajan napredak u otkrivanju prirodnih regeneracijskih procesa stanica i tkiva. Više nije tajna da u plazmi i drugim tjelesnim tekućinama  postoje čimbenici rasta koji igraju važnu ulogu u korektivnim postupcima. Veliki interes za regeneraciju stanica i tkiva izazvao je pojavu novog područja medicine – regenerativne medicine koja, kako bi usporila i na taj način inhibirala starenje kože, koristi plazmu bogatu trombocitima. Istraživači kozmologije odlučili su slijediti ovaj trend i tražiti alternativne aktivne sastojke (s PRP-sličnim učinkom) koji bi mogli zamijeniti prirodne supstance, istovremeno zadržavajući isti učinak regeneracije stanica i tkiva. To je dovelo do otkrića W3 i GHK-Cu peptida koji su iznimno učinkoviti u tom pogledu.

Revolucija u području kozmetologije

Otkriće, nastalo kao rezultat naprednog istraživanja i rada mnogih stručnjaka, je alternativa terapijama PRP-a. W3 i GHK-Cu peptidi oponašaju čimbenike prirodnog rasta koji izlučuju stanice. Prvi od njih ima trostruki učinak na kožu – regenerira i liječi rane, sprečava starenje i štiti od pigmentacijskih poremećaja. GHK-Cu peptid se nalazi u ljudskoj plazmi i potiče proces popravka tkiva ljudskog tijela. Osim toga, sudjeluje u procesu sinteze kolagena i elastina i štiti DNK stanica od štetnih učinaka UV zraka i slobodnih radikala. Ono što je ipak najvažnije je sposobnost stimuliranja matičnih stanica čime se omogućava njihova djelotvorna podjela.

Tretmani i dermokozmetika s PRP-učinkom

Sljedeći puteve koje je postavila regenerativna medicina i nastavljajući revoluciju u području kozmetologije, Arkana je stvorila liniju dermokozmetičkih proizvoda koja omogućuje PRP – sličan učinak, oponašajući postignute rezultate s plazmom bogatom trombocitima. Proizvodi kombiniraju djelovanje dvaju prethodno spomenutih revolucionarnih W3 i GHK-Cu peptida. Saloni za uljepšavanje koji nude ovu najnoviju terapiju koriste kozmetiku iz PRP Therapy MD estetike linije proizvoda koja u potpunosti pomlađuje i obnavlja kožu. Terapija inhibira znakove starenja kože, značajno aktivirajući sintezu kolagena, elastina i hialuronske kiseline.

Kako izgleda profesionalni tretman s PRP učinkom?

Terapeut će početi s čišćenjem kože i primjenom maske za infuziju kisika. Nakon što se ona ukloni, primjenjuje se izrazito učinkovit PRP serum koji se u kožu uvodi pomoću iglica (s iglama od 1,5 mm) – poseban alat dizajniran za frakcijsko dermalno utiskivanje. Zatim se nanosi maska ​​za lice – PRP maska, koja zahvaljujući svojoj formuli i strukturi savršeno “oponaša” ljudsku kožu. Ona u potpunosti prianja uz kožu, a njezine aktivne tvari prodiru u dublje slojeve kože. Tretman završava primjenom PRP eliksira na područje oko očiju i PRP Rejuvenatora na ostatak lica i vrata.

Revolucionarni aktivni sastojci W3 i GHK-Cu također postoje i u proizvodima za kućnu njegu. Ukoliko ćete u svojoj kućnoj njezi koristiti set proizvoda  koji sadrži PRP rejuvenator, PRP Elixir i PRP masku, njima možete poboljšati i produžiti učinke profesionalnih tretmana u Vašem centru ljepote.

Predbiljezite se za tretman sada!