ŽELITE TIJELO S NASLOVNICE? POKRENITE SE!

Kada pogledate naslovnicu bilo kojeg ženskog ili muškog časopisa što vidite? Savršeno lice bez ijedne bore, isklesano i utegnuto tijelo bez ijedne mane. Najčešće je to stvar dobrog Photoshopa, jer koliko god tijelo bilo zategnutno, uvijek može bolje, uvijek se može još nešto ”doraditi”.
Ta lica, odnosno tijela s naslovnica jesu možda previše savršena, ali su često poticaj za mnoge da krenu raditi na sebi. Vanjski izgled možda i je dobar razlog za početak vježbanja, ali zdravlje cjelokupnog organizma je najbolji razlog za to.

Donosimo vam nekoliko činjenica koje dokazuju zašto je vježbanje dobro za vas, i koje će vas sigurno potaknuti da napravite nešto dobro za sebe.
Kako je vrijeme u današnjem svijetu jako važna stvar, dobra vijest je da za vježbanje ne trebate sate i sate dnevno. Već trideset minuta u danu za neku aktivnost dovoljno je da se vaš organizam pokrene, mišići aktiviraju, a vi osjećate bolje. Ne trebamo govoriti o tome kako vježbanje podiže samopouzdanje i čini vas sretnijom osobom, a samim time odmah izgledate lijepo i zadovoljno. To je također i dobar način da se riješite nakupljenog stresa i zaboravite na probleme.

Osim psiholoških razloga, vježbanje je vrlo važan čimbenik za dobro tjelesno zdravlje. Možda i najvažnija stvar je to da regulira krvni tlak koji je danas vodeća tegoba u svijetu od koje boluju milijuni ljudi. Uz to, smanjuje loš kolesterol, a povećava dobar. Također smanjuje rizik od raka dojke, debelog crijeva, dijabetesa tipa 2, te Alzheimerove bolesti. Vježbanje nam uvelike pomaže u regulaciji tjelesne težine na način da pokreće metabolizam, tako da tijelo i u mirovanju troši kalorije. Znamo da je srce mišić, a vježbanjem se jačaju mišići, pa tako i ovaj. To nas štiti od kardiovaskularnih bolesti koje su vodeći uzrok smrtnosti u svijetu. Svoj imunitet također možete ojačati vježbanjem, tako da će vam odlazak kod liječnika zbog raznih prehlada ili gripa biti nepoznanica. Aktivnost je važna za osobe koje vode sjedilački način života, a danas je takvih osoba mnogo. Dugotrajno sjedenje u uredu, rad na računalu i nedovoljno kretanja dovodi do tegoba s kralježnicom, pretilosti, visokog tlaka i slično. Vježbanje je odličan način da ojačate svoju kralježnicu i spriječite pojavu boli.

Postoji još mnogo dobrih razloga da se pokrenete, ali ovo su svakako najvažniji. Nakon dobrog treninga spavat ćete kao beba, a ujedno ćete se osjećati zadovoljno jer znate da činite nešto dobro za sebe. Zdravlje je važno za sretan i dug život, a često to shvatimo prekasno. Stoga neka vam motiv za početak vježbanja ne budu samo nerealno savršena tijela s naslovnica i tv-a, nego zdravlje i zadovoljstvo cijelog organizma.
Vježbanje zahtjeva upornost i trud, a kada vidite rezultate vidjet ćete da se isplati. Sigurni smo da vam uz kvalitetan trening i vašu dosljednost neće trebati Photoshop na fotografijama s plaže iduće ljeto.

Predbiljezite se za besplatni trening odmah !